Home Industrial Services Metals Tools Contact
Mail: info@matrho.nl?subject=Vraag via website

Helmond, 6 juli 2015

Meer Informatie?

Voor meer informatie en een offerte op maat: Matrho Metals, Lage Dijk 28B, 5705 BZ Helmond, Tel. 0492-380 280

Matrho start metaalhandel in Helmond

Matrho is in Helmond gestart met een groothandel metalen. Deze nieuwe activiteit wordt uitgeoefend onder de naam Matrho Metals, dat leverancier is van een breed assortiment metaal en non-ferro platen en profielen. Deze worden snel en op maat geleverd.

Helmond telt veel industriële bedrijven; de lasindustrie en de maakindustrie zijn goed vertegenwoordigd, er zitten veel kleine draai en frezerijen en ook een aantal grote verspaners. Maar een groothandel die metalen op maat levert, was er niet. Ruud van der Jagt en Hugo Oomen van Matrho Industrial Services & Tools hadden dan ook al enige tijd plannen om zo’n groothandel aan hun bedrijf toe te voegen.

De zaak kwam in een stroomversnelling, toen ze medio vorig jaar in contact kwamen met Hans Kuipers, een man met tientallen jaren ervaring in de metaalgroothandel. Ook hij zag mogelijkheden. Kuipers is in dienst getreden als bedrijfsleider en samen hebben ze het nieuwe bedrijf opgezet. Mathro Metals is gestart in een pand tegenover de vestiging van Matrho aan de Lage dijk in Helmond. Daar hebben ze een kraanbaan ingebouwd en staalrekken geplaatst, die ze zelf hebben gemaakt. Tevens is een softwaresysteem ingericht voor het beheer van de voorraad en uiteraard is er een voorraad gekocht.

Matrho Metals is begonnen met 30 ton, maar inmiddels ligt er al 50 ton. Gelegeerd en ongelegeerd in blanke en warmgewalste uitvoering is direct uit voorraad leverbaar. Zo ook RVS, aluminium en overige nonferro kwaliteiten, die binnen een dag geleverd kunnen worden dankzij een eigen vrachtwagen en chauffeur. Klanten kunnen hun materialen ook zelf op komen halen, hiervoor is een keurige balie ingericht. Matrho Metals levert de materialen inclusief advies en eventuele bewerking. In het pand staan een knipschaar en een Behringer zaagautomaat, die tot 460 mm rond zaagt. “Dat is een topmachine, waarmee we binnen een goede tolerantie kunnen zagen”, aldus Ruud van der Jagt. “Dat is voor veel klanten interessant, met name de verspanende industrie.” Voor meer bewerkingen (onder andere kantwerk, laswerk of draaiwerk) kan een beroep worden gedaan op de werkplaats van Matrho Industrial Services.

Klantenkring
De verkoop is in maart/april van start gegaan en verloopt van meet af aan goed. Hans Kuipers heeft in korte tijd een bestand opgebouwd dat al richting de honderd klanten gaat. De klantenkring beperkt zich niet tot Helmond. Westwaarts levert Matrho Metals tot onder Eindhoven en tot Den Bosch en Tilburg. Oostwaarts ligt ook Venlo binnen bereik. Kuipers over de vlotte start: “Wij begrijpen de behoeften van onze klanten. Als ze een machine helemaal hebben ingesteld en materiaal tekort komen, dan willen ze dat direct hebben en geen uren of zelfs een dag moeten wachten. Daar kunnen wij voor zorgen. We leveren het franco of de mensen kunnen het op komen halen.”

De voorraad omvat al een mooi programma met de meest courante materialen. Geleidelijk aan zal dat worden uitgebreid, bijvoorbeeld met de hardlopers voor bepaalde klanten. Volgens Ruud van der Jagt zit er veel potentieel in Matrho Metals. Hij is ervan overtuigd dat er binnen 2 jaar in ruimte zal moeten worden uitgebreid. “Ook is er een grote synergie met onze andere bedrijven. Belangrijk is dat we ook met Matrho Metals industriële service op maat leveren. Toen we in 2003 begonnen met Matrho Industrial Services, zagen we direct de tekortkomingen in de industrie. We merkten bijvoorbeeld dat er op zaterdag geen technische groothandel in gereedschappen en machines open was. Daarom zijn we Matrho Tools gestart, dat wel open is op zaterdag en dan altijd klandizie heeft. Hetzelfde geldt voor onze nieuwe metaalgroothandel. Matrho Metals is op zaterdagochtend gewoon te bereiken. Industriële service op maat leveren, daar draait het om.”

Bedrijfsleider Hans Kuipers in de hal van Matrho Metals bij de Behringer zaagautomaat

Matrho Metals, Lage Dijk 28B, 5705 BZ Helmond, Tel. 0492-380 280